Imam mishljenje o Cool Marble i o Jehu-u odlichno, samo imam rezerve po pitanju toga shta su im uradili Mick Channon i Dermot Weld...i jedan i drugi su imali treshku sezonu. Ako su to pregurali i izdrzhali, sigurno ce biti odlichni iduce godine. A cene im odgovaraju kvalitetu. Onaj najskuplji je po meni skup, jeste jak i dobar je, dodushe nije moj tip konja, malo je grub...ali ima lepu glavu,ali je svakako jak. I dobar je samo po meni ne vredi 40 000...to je jedina rezerva. Ima svakako puno prostora da napreduje, jer je trchao tek kasno u sezoni, plus svega tri puta...dodushe, poslednju trku tamo gde mu nije mesto i ako ga to ne bude koshtalo, bice jako dobar za nashe uslove. Ostali konji iz Newmarketa nisu mi posebno fascinantni...Tachnije, nisam posebno fasciniram uopshte ponudom na samom katalogu, pa je automatski i bilo teshko kupiti dobrog konja na aukciji, a zato su i cene bile sumanute...Shteta shto nikom od nashih vlasnika nikad ne padne na pamet da kupe dobrog konja za jetine pare nego uvek samo jure derbi...ove godine su za 20ak hiljada funti mogli da biraju najmanje 150-200 konja starijijh koji dobro trche, zdravi su i imaju odluchnu formu oko 90...pa pravac ili Dubai ili Cagne Sur Mer da jure rekord Billy Allena...a za onih 40 000 tek da ne govorim...za 36 000 recimo koje su date sa Giant Love proshle godine,relativno obichnog konja skromnih mogucnosti (ni trke u Bechu, a tek u Beogradu nisu nikakvo merilo mogucnosti), koji je trchao forme od 70-80 maksimum, ove godine je mogao da se kupi odlichan stariji konj sa formom oko 100,a to je razlika kao nebo i zemlja...Ali dok neko tako neshto ukapira od nashih ozbiljnijih vlasnika, i kod nas ce Derbi biti bar 20 000eura...a to ce biti mozhda neki drugi put...
Tako,da, da kao shto vidish imam mishljenje...

I kupiti konja obavezno sa dugim ledjima...shto duzhim...to je odraz klase i potencijala...rekao nam jedan drugar...